TOM KA zupa tajska kwaśna z mleczkiem kokosowym 50g LOBO
Opis
Pasta Tom Ka 50g
Opis: Pasta tom ka tajskiej firmy Lobo w opakowaniu 50g. Popularna pasta w kuchni tajskiej do przygotowania potrawy tom Kkha.
Sposób przygotowania: Zagotować 250ml mleka kokosowego. Dodać 500g piersi z kurczaka i 50g pasty tom ka. Gdy mięso będzie gotowe dodać 500ml bulionu lub wody i pozostawić na małym ogniu. Opcjonalnie można dorzucić pieczarek lub grzybów shitake Ponownie dodać 250ml mleka kokosowego i dalej powoli gotować. Doprawić sosem rybnym i sokiem z cytryny.
Składniki: Sól, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, wzmacniacz smaku E621, skórka z limonki kaffir, szalotki, korzeń kolendry, chili, regulator kwasowości E330.
Informacje dodatkowe: Produkt zawiera soję - informacja dla alergików.
Produkcja: Tajlandia
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1010kJ/240kcal,
Tłuszcz 16g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15g,
Węglowodany 19g,
w tym cukry 11g,
Białko 3,5g,
Sól 27,8g.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu pięciu dni.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.