TAKUAN Oshinko rzodkiew marynowana do sushi 350g
Opis
Takuan 350g (Rzodkiew marynowana) - Asia Kitchen
Długa i chrupiąca rzodkiew japońska w słodkawej zalewie. Używana do przyrządzania sushi np. futomaków, hosomaków lub urumaków. Cienkie paski oshinko wkładamy do rolek wraz z serkiem, awokado oraz innymi składkami.
Termin przydatności 02.2023r.
Składniki:
Zawiera źródło fenyloalaniny.
- Rzodkiew (85%)
- Woda
- sól
- kwasy: cytrynowy, octowy
- środki konserwujące: sorbinian potasu, pirosiarczyn sodu
- substancje słodzące: sacharyna, acesuflam K, aspartam
- barwnik E101
W 100 g produktu:
- energia: 64 kJ / 16,2 kcal
- tłuszcz: 0 g w tym kwasy nasycone: 0 g
- węglowodany: 83,5 g w tym cukry: 0,3 g
- białko: 0,3 g
- sól: 2 g
Ze względu na swoje właściwości zdrowotne oraz zasób w witaminę C i A (porcja 100g dostarcza 40% dziennego zapotrzebowania na witaminę C.), jest świetnym dodatkiem do wszelkich dań, surówek, jako przekąska, zagryzka oraz oczywiście jako komponent sushi/sashimi. W Japonii spożywana jest również po posiłku, aby wyregulować pracę jelit i wspomóc układ trawienny.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.