Red Curry Pasta czerwona 50g Cook Brand chilli

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,50 zł 3.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Opis:

Jedna z trzech wersji pasty do przygotowywania tego najpopularniejszego tajskiego posiłku. Średnio ostra pasta, w skład której wchodzi m.in. galangal, trawa cytrynowa oraz limetka - kompozycja dająca mocno aromatyczny, świeży aromat.

Zastosowanie past curry jest bardzo szerokie: od oryginalnych tajskich dań aż do gęstych dipów lub sosów do mięs.

Danie z wykorzystanie pasty curry nie może się nie udać!

Przygotowanie bazy dania dla 2 - 3 osób:

Do rozgrzanego oleju (2 stołowe łyżki) dodajemy 50g pasty curry, mieszamy i podsmażamy ok 3 minut, dodajemy ok 400ml mleka kokosowego i cały czas mieszając podgrzewamy 1 - 2 minut. Zamiast mleczka możemy wykorzystać bulion lub wodę i wszystko okresić jogurtem. Do tak przygotowanej bazy dodajemy nasze ulubione mięso, krewetki lub owoce morza oraz warzywa. Mięso może być uprzednio podsmażone lub surowe - wówczas dusimy je, aż zmięknie. Całość serwujemy z ryżem jak kto woli makaronem.

Skład: czerwone chilli 28%, szalotka, czosnek, trawa cytrynowa, sól, kawałki limetki, galgant, kminek, nasiona kolendry.

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Waga do wysyłki: 50g

Termin przydatności na stronie:

terminyobsesja.pl

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl