Makaron ryżowy 1mm cienki 400g Pad Thai Zupy Pho





Opis

Opis:
Makaron ryżowy 1mm to cienkie, półprzezroczyste, wstążki wykonane z mąki ryżowej i wody. Ten zdrowy nie zawierający glutenu ani cholesterolu makaron używany jest do zup, smażonych potraw mięsnych oraz wszelkich sałatek.
Makarony ryżowe, są o wiele mniej kaloryczne i zdrowsze niż nasze tradycyjne makarony z mąki pszennej.
Sposób przygotowania:
Moczyć w zimnej wodzie przez 8 - 10 minut. Przed gotowaniem lub smażeniem należy go odsączyć, po czym gotować przez 2 minuty lub do momentu aż będzie miękki. Jeśli makaron nie zostanie poddany obróbce cieplnej zaraz po moczeniu, należy go przykryć folią lub wypłukać w ciepłej wodzie, aby zapobiec sklejeniu się wstążek.
Przepis na tradycyjną potrawę tajlandzką PAD THAI:
- Zagotować wodę w garnku, dodać makaron ryżowy i gotować przez ok. 3 minuty. Odcedzić na sitku i przepłukać zimną wodą.
- Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu w miseczce.
- W dużym woku lub patelni z nieprzywierającym dnem podgrzać olej. Dodać czosnek pokrojony na cienkie plasterki, po chwili włożyć suszone krewetki, podsmażyć ok. 1 minutę.
- Dodać krewetki lub kurczaka lub pokrojone tofu i smażyć przez ok. 2-3 minuty. Wbić jajka, podsmażyć wszystko przez ok. 1 minutę delikatnie mieszając.
- Dodać makaron i smażyć mieszając przez ok. 4 minuty (mniej więcej w połowie tego czasu wlać sos).
- Na koniec dodać kiełki i posiekaną dymkę (można zachować część do dekoracji) i jeszcze raz wszystko wymieszać.
- Posypać orzeszkami ziemnymi rozgniecionymi na miazgę w moździerzu i zachowaną częścią kiełków oraz dymki.
Skład: Mąka ryżowa, woda.
Waga do wysyłki: 400g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.