Makaron RAMEN 300g gruby japoński Asia Kitchen





Opis
MAKARON DO ZUPY RAMEN 300g
Ramen, czyli makaron w wywarze mięsnym z różnymi dodatkami to jedna z najpopularniejszych potraw w Japonii, a także w Chinach.
Ramen to jedna z tych potraw, które mają bardzo dużo wersji, a kolejne przepisy znacząco się od siebie różnią. Tym samym można bez oporów eksperymentować z doborem i ilością składników. Kwintesencją oprócz dobrego wywaru jest oczywiście makaron Ramen, który idealnie tworzy kompletne danie nazywane "japońskim rosołem".
Zupa RAMEN
Dla każdego Koreańczyka zupa Ramen Nong Shim jest codziennym elementem posiłku. Najbardziej doceniony został makaron, który należy zagotować a nie jak w innych tego typu zupach tylko zalać. Dzięki temu makaron nabiera wyjątkowego smaku.
Sposób przygotowania:
1) Wlej wystarczającą ilość wody do dużego garnka
2) Doprowadź do wrzenia, włóż makaron i zamieszaj, gdy woda szybko się zagotuje zmniejsz ciepło i kontynuj gotowanie na wolnym ogniu przez 3-4 minuty lub do miękkości
3) Umieść w durszlaku i dokładnie opłucz zimną woda
4) Po spłukaniu odcedzić.
Skład:
- Mąka pszenna (zawiera gluten) 87%
- woda
- sól