Kiełki fasoli Mung 330g '' Diamond '' (słoik)





Opis
Kiełki fasoli Mung 330g '' Diamond '' (słoik) Powszechnie stosowane w kuchni chińskiej, tajskiej, wietnamskiej, japońskiej, indyjskiej, koreańskiej, indonezyjskiej, są bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka oraz witamin A, B, C i E. Małe fasolki mung są jadalne, tak surowe, jak i gotowane czy smażone. Po wykiełkowaniu nazywamy je "kiełkami sojowymi", stąd też makaron z nich wyrabiany (makaron celofanowy, mung thread/bean vermicelli, dokładniej wytwarzany z mąki z fasolki mung) znany nam jest pod nazwą "makaron sojowy".
Kiełki sojowe znajdą swoje zastosowanie w zupach, daniach stir-fry, sajgonkach, jako garni, zblanszowane, smażone, surowe - znakomite w każdej postaci! Delikatnie chrupiące są świetnym uzupełnieniem potraw mięsnych, ale też wegetariańskich.
Skład: kiełki fasoli Mung, woda, sól, kwas cytrynowy
Po otwarciu przechowywać w lodówce i w ciągu kilku dni spożyć

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.