Kiełki Fasoli Mung DIAMOND 330g chrupiące





Opis

Opis:
Powszechnie stosowane w kuchni chińskiej, tajskiej, wietnamskiej, japońskiej, indyjskiej, koreańskiej, indonezyjskiej, są bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka oraz witamin A, B, C i E. Małe fasolki mung są jadalne, tak surowe, jak i gotowane czy smażone. Po wykiełkowaniu nazywamy je "kiełkami sojowymi", stąd też makaron z nich wyrabiany (makaron celofanowy, mung thread/bean vermicelli, dokładniej wytwarzany z mąki z fasolki mung) znany nam jest pod nazwą "makaron sojowy".
Kiełki sojowe znajdą swoje zastosowanie w zupach, daniach stir-fry, sajgonkach, jako garni, zblanszowane, smażone, surowe - znakomite w każdej postaci! Delikatnie chrupiące są świetnym uzupełnieniem potraw mięsnych, ale też wegetariańskich.
Skład: kiełki fasoli Mung, woda, sól, kwas cytrynowy
Po otwarciu przechowywać w lodówce i w ciągu kilku dni spożyć.
Waga do wysyłki: 400g
UWAGA !!!
Termin przydatności na stronie: terminyobsesja.pl
Wszystkie produkty najwyższej jakości znajdziesz na naszych aukcjach.