Czerwona Pasta Curry COCK 400g tajska thai
Opis

Opis:
Jedna z trzech wersji pasty do przygotowywania tego najpopularniejszego tajskiego posiłku. Skład bazuje na świeżym, czerwonym chilli (aż 28%) z dodatkiem trawy cytrynowej, limonce kaffir, galangalu kolendry i kminku.
Zastosowanie past curry jest bardzo szerokie: od oryginalnych tajskich dań aż do gęstych dipów lub sosów do mięs.
Przygotowanie bazy dania dla 2 - 3 osób:
Do rozgrzanego oleju (2 stołowe łyżki) dodajemy 50g pasty curry, mieszamy i podsmażamy ok 3 minut, dodajemy ok 400ml mleka kokosowego i cały czas mieszając podgrzewamy 1 - 2 minut. Zamiast mleczka możemy wykorzystać bulion lub wodę i wszystko okrasić jogurtem. Do tak przygotowanej bazy dodajemy nasze ulubione mięso, krewetki lub owoce morza oraz warzywa. Mięso może być uprzednio podsmażone lub surowe - wówczas dusimy je, aż zmięknie. Całość serwujemy z ryżem lub jak kto woli makaronem.
Wszystkie produkty najwyższej jakości znajdziesz na naszych aukcjach.
Skład: świeże chilli czerwone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki kaffi.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.