
Zapraszamy do lektury poniższego linku.
Dowiesz się:
Ile płynu Lugola dawkować i w jaki sposób.
https://psnlin.pl/news,dawkowanie-jodu-w-przypadku-skazenia-radioaktywnego,169.html
Zapraszamy do lektury poniższego linku.
Dowiesz się:
Ile płynu Lugola dawkować i w jaki sposób.
https://psnlin.pl/news,dawkowanie-jodu-w-przypadku-skazenia-radioaktywnego,169.html
Kim Chi czyli słynna koreańska przekąska którą łatwo zrobić samemu.
Sushi to przysmak kuchni japońskiej, który cieszy się coraz większą popularnością także w Polsce. Wiele osób uczy się przyrządzać tę potrawę również w domu. Pojawia się jednak pytanie - czy sushi jest zdrowe? Czy jest odpowiednie dla dzieci? Czy powinny po nie sięgać osoby na diecie?
Kuchnia chińska jest obecnie bardzo popularna, także w Polsce. Jednak, aby móc w warunkach domowych przygotowywać potrawy azjatyckie, trzeba mieć pod ręką odpowiedni sprzęt. Podstawa to głęboka patelnia zwana wokiem. Czym jest i na jaki model warto się zdecydować?
Robienie domowego sushi to bardzo ciekawy eksperyment kulinarny. Nie jest on szczególnie trudny, choć wymaga nieco zręczności, a przede wszystkim odpowiednich składników. Zastanawiasz się, co warto dodać do domowego sushi, aby smakowało tak dobrze, jak to podawane w restauracji? Mamy dla Ciebie kilka podpowiedzi!
Sushi to znany na całym świecie przysmak pochodzący z Japonii. Charakterystyczne rolki, które możesz spotkać w restauracjach i sushi barach kuszą nie tylko ciekawymi smakami, ale także pięknym wyglądem. A gdyby tak przyrządzić to danie samodzielnie, w zaciszu własnego domu? Co musisz wiedzieć i czego będziesz potrzebować? W naszym dzisiejszym tekście znajdziesz odpowiedzi na te pytania!
Papryczka chili kojarzy się przede wszystkim z kuchnią meksykańską, ale wykorzystywana jest w zasadzie na całym świecie. Za jej charakterystyczny, ostry smak odpowiada kapsaicyna. W Europie pojawiła się za sprawą Krzysztofa Kolumba. Co ciekawe, chili ma wiele odmian. Najpopularniejsze z nich to jalapeno, pepperoni, tabasco, habanero i piri-piri. Co można z niej przygotować?
Kimchi to popularny koreański przysmak, który coraz częściej spotkać można również w Polsce. Co to za potrawa i z czym ją podawać? Jak jeść kimchi?