Krewetki po tajsku z mleczkiem kokosowym

0
Krewetki po tajsku z mleczkiem kokosowym

Składniki:

250g  obranych krewetek

400ml mleczka kokosowego

żółta pasta curry 50g

1 cebula

1 czerwona papryka

pół łyżeczki cukru palmowego

1-2 łyżki sosu rybnego

2 łyżki stołowe oleju sezamowego lub rzepakowego

świeża kolendra i liście bazyli

 

Przygotowanie:

Rozgrzej olej na patelni, dodaj curry, bardzo delikatnie je podsmaż ale ostrożnie aby nie przypalić.Wlej połowę mleczka kokosowego. Zagotuj mleczko i dodawaj po kolej składniki. Najpierw cebulę, potem krewetki , po 5 minutach gotowania pozostałe warzywa. Na końcu wlej pozostałą część mleka kokosowego, doprowadź do wrzenia, dopraw cukrem palmowym i sosem rybnym. Do dekoracji użyj świeżych liści kolendry i bazylii. Podawaj na ciepło z ryżem jaśminowym.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl